NVHP: vereniging voor iedereen met een erfelijke stollingsstoornis

Wij zijn de NVHP, dé vereniging voor iedereen met een erfelijke stollingsstoornis. Ons doel is het verbeteren van de kwaliteit van leven van onze leden. Dat doen we door op te komen voor de belangen van patiënten, de juiste informatie te versterken en lotgenotencontact te faciliteren.

Stollingsstoornissen kunnen bij vrouwen voor heel specifieke klachten zorgen zoals hevig menstrueel bloedverlies of nabloedingen na de bevalling. Helaas wordt een stollingsstoornis bij vrouwen vaak niet of pas laat gediagnosticeerd. Wanneer er wel een diagnose is, is een goede behandeling niet altijd vanzelfsprekend. De NVHP zet zich daarom in voor meer aandacht voor vrouwspecifieke klachten bij een stollingsstoornis. Bijvoorbeeld door het organiseren van activiteiten voor vrouwen, het ontwikkelen van een symptomenchecker en online campagnes.

https://www.nvhp.nl/vrouwen-en-stollingsstoornissen