Bloedserieus

1 op de 5 vrouwen tussen de 35 en 55 jaar heeft hevig menstrueel bloedverlies (HMB). Je herkent deze veelvoorkomende gynaecologische aandoening aan een langdurige menstruatie (> 7 dagen), een korte cyclus (< 21 dagen) en uiteraard aan heel veel bloedverlies (3/4 longdrinkglas of meer). HMB heeft impact op de kwaliteit van leven: lichamelijk, psychisch én economisch. Niet in elk beroep kun je om het uur naar de wc om van menstruatieproduct te wisselen, om maar wat te noemen. Verzuim ligt op de loer. Toch aarzelen vrouwen lang voordat zij medische hulp zoeken. Als zij dat al doen. Het idee dat hevige menstruatieproblemen ‘er nu eenmaal bij horen’ zit diep ingebakken. Zodra je menstruatie je agenda gaat bepalen, wordt het tijd om medische hulp te zoeken. De campagne Bloedserieus roept op om open te zijn over menstruatieproblemen – tegen elkaar en tegen de arts – en geeft voorlichting over de mogelijke oorzaken en de verschillende behandelopties bij HMB. Zodat je goed bent voorbereid op het consult. 

www.hevigbloedverlies.nl