Gisela Timmermans – ervaringsdeskundige 

“Kun je dan helemaal niets zelf?!”, schreeuw ik tegen mijn man als hij op een ochtend vraagt of ik de gordijnen even wil opendoen. 

Ik schrik van mezelf als ik mijn geschreeuw hoor. Ik lijk wel een stampvoetende, verwende puber, maar dan één van 39. Op mijn 41e krijg ik burn-out als diagnose.  

Gedrag 
Ik krijg hulp voor mijn gedrag en burn-out. Pas als ik enkele jaren later opvliegers krijg, valt bij mij het kwartje. Wat de 7 professionals die ik de afgelopen jaren heb gezien, niet zien: het is de overgang!   

Plantaardige hormonen 
Zonder fabriekshormonen doorsta ik opvliegers en nachtzweten. Als ik denk dat ik ervan af ben en de opvliegers komen terug, is de maat vol. Dit moet te maken hebben met wat ik eet en drink en moet dus anders kunnen. Ik geloof dat sterker worden dan de overgang in onze natuur zit. De natuur biedt ons alles wat we nodig hebben. Dat leer ik in de praktijk en de verschillende opleidingen die ik volg op het complementaire vlak, waaronder kruidengeneeskunde.  

Mijn missie 
Met mijn kennis en ervaring ontwikkel ik 5 kruidenformules met de naam YU op basis van plantaardige hormonen en ga op missie. Ik help met natuurlijke oplossingen zoveel mogelijk vrouwen door het natuurlijke proces van de overgang, met als doel zo min mogelijk overgangsverschijnselen.  

Steun voor andere vrouwen 
Vanuit mijn missie schrijf ik een boek met mijn eigen visie op opvliegers; Een Frisse Kijk Op Opvliegers. Met het boek dat boordevol praktische leefstijltips staat, de lezingen die ik geef en de kruidenproducten van YU ben ik een steun voor andere vrouwen in de overgang. Ik ben een chick on a mission.