IPSO – Centra voor leven met en na kanker

IPSO centra zijn op 99 locaties in Nederland actief voor kankerpatiƫnten, naasten en nabestaanden. Zij kunnen hier zonder afspraak of verwijzing terecht voor lotgenotencontact, een goed gesprek, ontspanning (van schilderen tot yoga) of begeleiding. Deze centra bieden het stukje nazorg waar het ziekenhuis vaak geen tijd voor heeft. Ruim 4500 getrainde vrijwilligers zetten zich in voor de gasten van de centra. Dit zijn vaak ervaringsdeskundigen. De focus ligt op kwaliteit van leven, waarbij altijd wordt uitgegaan van de behoefte van de gast.

Op 25 mei is brancheorganisatie IPSO vertegenwoordigd op de Dag van de vrouwengezondheid om de aanwezigen te informeren over wat de IPSO centra voor vrouwen geraakt door kanker kunnen betekenen.

Ga voor meer informatie naar www.ipso.nl