Caroline Reineke – Je lichaam als barometer

Let op: deze workhops is volgeboekt!

Een lichaam hebben we allemaal. Ademhalen doen we elk moment. Alleen in hoeverre zijn we verbonden met ons lichaam en onze ademhaling? Wij vrouwen zijn woordvoerder van ons lichaam. Dit heb ik aan den lijve ondervonden toen ik vorig jaar geconfronteerd werd met een ziekte, die eerst niet onderkend werd. Ik leerde gaandeweg de signalen van mijn lichaam te herkennen, naar te luisteren en vooral ook woorden aan te geven. Alleen ik kan dat doen, geen dokter, huisarts, niemand anders. 

Dat vraagt aan-wezigheid, letterlijk: in contact zijn met je lichaam en met je ademhaling. De barometers van je welzijn als ook stress en pijn. Ik heb ontdekt dat je in een paar minuten aan-wezig kan zijn. Daarmee kan je er zijn voor jezelf en te horen wat je lichaam je te vertellen heeft. Deze workshop biedt een stopmoment voor jezelf om daar bij stil te staan: letterlijk. Na een korte introductie gaan we een ademhalingsoefening en een bodyscan / meditatie doen. 

Caroline Reineke coacht al dertig jaar mensen rondom thema’s als zelfzorg & vitaliteit en stress & burnout. Dit doet zij voor mensen op werk en particulier. Verder heeft zij praktijk aan huis voor lichaamsbehandelingen. Caroline is ervaringsdeskundige van haar lichaam en omgaan met ziek-zijn. Dit heeft geresulteerd in ‘Coaching with Cancer’: vrouwen ondersteunen die kanker hebben.