Ester ter Hoeve – Voeding & Overgang

Let op: deze workshop is volgeboekt!

“Kijk eens naar je eetpatroon”. Het is een zin die ik regelmatig tegen vrouwen zeg. We hebben geleerd om drie keer per dag te eten en tussendoor ‘gezond’ te snacken. Maar wat is de impact op een vrouwenlichaam in de overgang als er continu door de dag heen wordt gegeten?

Als je eet, maakt jouw lichaam insuline aan. Dit heeft een impact op je lichaam en hormoonhuishouding. Een kopje koffie met suiker bijvoorbeeld is een eetmoment. Een vrouw in de overgang heeft een ander voedingspatroon nodig, en dit betekent vaak: anders eten en minder suikers. 

Tijdens deze workshop leg ik uit wat er verandert in je lijf tijdens de perimenopauze en geef ik tips hoe je op een simpele en praktische manier je voedingspatroon kan aanpassen, waardoor je lichaam en hormoonhuishouding tot rust komen. We gaan het hebben over de vele mythes rondom (gezonde) voeding, over hoe vaak je moet eten en of tussendoortjes eigenlijk wel nodig zijn.