Mirjam Kaijer – Daarom staan de vrouwen zelf op!

Mirjam Kaijer is oud-verpleegkundige, journalist en de oprichtster van de stichting ‘Voices for Women’.

Eerder schreef zij het boek: ‘ik ben geen man’, nadat zij jarenlang onverklaarde gezondheidsklachten had en op onderzoek uitging hoe het komt dat vrouwen nog steeds niet de juiste medische zorg krijgen en waar het mannenlichaam de norm is.

Dit maakte zoveel los dat ze Voices for Women heeft opgericht om op te staan voor alle vrouwen die zoekende zijn en verdwalen in ons huidige medische zorgsysteem.

Al eerder overhandigde zij een petitie – nu bijna 60.000 keer ondertekend – aan VWS en de Tweede Kamer, waar voor meer onderzoek naar het vrouwenlichaam wordt gepleit. In januari 2023 organiseerde zij met de stichting het baanbrekende symposium EVA = geen ADAM, o.a. voor ziekenhuizen, om meer bewustwording te creëren over de schrijnende gevolgen van een groot medisch kennishiaat, waar ook zorgprofessionals tegenaan lopen. Door deze twee werelden te verbinden strijdt zij voor een beter medisch systeem.

Dit doet zij met Voices for Women door de verhalen van vrouwen met onverklaarde gezondheidsklachten op creatieve wijze een gezicht te geven. Hiermee informeert zij bestuurders, gemeenten, zorginstellingen en de politiek.